sâmbătă, septembrie 24, 2022
10.7 C
Suceava
AcasăEvenimentSuceava. 20 de șoferi prinși beți la volan în acest weekend

Suceava. 20 de șoferi prinși beți la volan în acest weekend

Suceava. 20 de șoferi prinși beți la volan în acest weekend

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise, în weekend-ul 05 – 07 august polițiștii au desfășurat acțiuni la nivel județean, fiind implicați peste 100 de polițiști din structurile rutiere și de ordine publică.

Activitățile principale au fost concentrate în zonele în care s-au organizat evenimente sociale și artistice cu participarea unui public numeros (Bucovina Motor Fest, Sucevița, Slatina, Vatra Dornei) dar și în celelalte zone ale județului, în special în proximitatea barurilor, cluburilor, discotecilor, sau unităților de alimentație publică.

Echipajele de poliție rutieră cu autospeciale inscripționate și neinscripționate au fost prezente în aceste zone și au fost realizate peste 500 de testări cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest.

Doar în acest weekend, polițiștii au identificat în trafic peste 20 de șoferi care au consumat alcool, rezultatele testărilor cu aparatul etilotest evidențiind valori ale alcoolemiei care atrag răspunderea contravețională sau penală.

Duminică după-amiază, echipajul de poliție din cadrul Secției de poliție Rurală nr. 15 Vatra Dornei, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe DN 18, pe raza comunei Ciocănești, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din comuna Ciocănești, căruia i-au fost solicitate documentele personale și ale autoturismului.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest din dotarea politiei, rezultând că acesta avea o concentraţie de alcool pur in aerul expirat de 0,80 mg/l.

Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei în vederea prelevării probelor biologice de sânge.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

Duminică dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca și ai Poliției Orașului Cajvana, în timp ce efectuau serviciul de patrulare conform planului de acțiune privind combaterea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului, respectiv în orașul Cajvana, pe DC 43, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa având un mers haotic, circulând pe ambele sensuri de circulație.

S-au efectuat semnalele regulamentare de oprire acustice și luminoase autoturismului însă acesta nu s-a conformat, fiind blocat și oprit după aproximativ 200 metri.

Conducătorul auto a fost identificat și legitimat în persoana unui bărbat de 22 ani, cu domiciliul în satul Arbore.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0.88 mg/lalcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice, cu această ocazie i s-a adus la cunoștință că urmează să i se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, lucru pe care l-a refuzat.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Totodată, conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional conform O.U.G.195/2002, pentru nerespectarea semnalelor și pentru lipsa documentelor personale, cu amendă în valoare totală de 1.595 lei.

Duminică după-amiază, lucrătorii de poliție din cadrul S.P.R. 7 Mălini, au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că a avut loc un accident rutier, iar șoferul este băut.

Polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat din satul Rădășeni s-a deplasat la domiciliul unui prieten din aceeași localitate și în lipsa proprietarului și fără acordul acestuia, s-a urcat la volanul vehiculului, conducându-l pe raza comunei Rădășeni.

La un moment dat, în timp ce conducea vehiculul pe strada Ștrand, din satul Rădășeni, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a ieșit în afara carosabilului și intrat în coliziune cu gardul unei locuințe.

Șoferul a fost identificat la fața locului, iar cu ocazia verificării acestuia în bazele de date s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

De asemenea, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării de probe de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „furtul în scop de folosință”.

Duminică noapte, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Universității din municipiul Suceava circulă un autovehicul al cărui conducător auto pare a se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma sesizării, echipa operativă, s-a deplasat la fața locului unde a constatat că un bărbat din sat Ipotești, a condus autoturismul pe strada Universității din municipiul Suceava având o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întrebat fiind cu privire la permisul de conducere, acesta a declarat că nu posedă permis pentru nicio categorie de vehicule.

Ulterior acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Sâmbătă seară, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe D.J. 174 Neagra-Broșteni, orașul Broșteni, acționând în baza planului de acțiune au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 46 ani din orașul Broșteni. Întrucât acesta avea halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,92 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei (Compartiment Rutier / SPR 15 Vatra Dornei), în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe D.N. 17B sat Ortoaia – comuna Dorna Arini, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 39 ani din municipiul Vatra Dornei. Întrucât acesta avea halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,76 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Duminică, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava în timp ce efectuau serviciul de patrulare, supraveghere și îndrumare a traficului rutier în baza Planului de acțiune organizat pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, au procedat la oprirea unui autoturism care circula din direcția Siret către Suceava. După efectuarea semnalelor specifice, conducătorul autoturismului mai sus menționat s-a conformat și a oprit autoturismul mai sus menționat, pe str. Grigore Al. Ghica la intersecția cu str. Depoului, din mun. Suceava.

S-a procedat la identificarea conducătorului auto, iar după ce ne-au fost prezentate documentele personale și ale autoturismului, am stabilit că acesta este un bărbat de 34 ani iar în urma testării cu aparatului etilometru a rezultat o concentrație de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, s-a procedat la conducerea șoferului la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, în vederea stabilirii îmbibației alcoolice din sânge.

Duminică dimineață, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, în timp ce desfăşurau activități de patrulare pe raza de competență, pe DJ 177C din localitatea Valea Moldovei, au efectuat semnal de oprire autoturismului condus de un tânăr de 21 ani din comuna Valea Moldovei.

Întrucât șoferul emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice” .

Duminică dimineață, echipajul Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Municipiului C-lung Moldovenesc în timp ce îşi desfăşura atribuţiile de serviciu pe str. Ciprian Porumbescu din C-lung Moldovenesc a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 33 ani din sat/com. Frumosu. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu etilometrul, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, a fost condus la Spitalul Municipal C-lung Moldovenesc acolo unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” .

În noaptea de sâmbătă spre duminică, patrula de poliție, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, la intersecția str. Mitropoliei cu str. Ana Ipătescu a observat un autovehicul al cărui conducător auto a oprit brusc la semafor după care și-a continuat deplasarea.

Conducătorul auto a oprit într-o parcarea laterală, stabilindu-se că este un tânăr de 24 ani, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,75g/ml alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la UPU Suceava în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere sub influența băuturilor alcoolice”.

Sâmbătă dimineață, echipajul de poliție din cadrul B.O.P. – Poliţia municipiului Vatra Dornei, care acționa în baza planului pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului, a oprit pentru control, pe str. Republicii, autoutilitara condusă de către un bărbat din com. Şaru Dornei.

Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilometru, însă acesta a refuzat.

Cel în cauză a fost condus la sediul Spitalului mun. Vatra Dornei în vederea prelevării de probe biologice însă, în prezența cadrelor medicale, a refuzat recoltarea.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală potrivit art. 337 din Codul penal.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au oprit un autoturism pe DJ 208 C sat Hârtop, condus de o persoana de sex masculin.

Cu ocazia legitimării conducătorului auto s-a constatat că acesta este un bărbat de 35 ani, din satul Pleșești, acesta emanând halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcoltest rezultatul fiind de 0.68 MG/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: