luni, ianuarie 17, 2022
0.9 C
Suceava
AcasăEvenimentSuceava. Doi muncitori au căzut de la înălțime, în timp ce instalau...

Suceava. Doi muncitori au căzut de la înălțime, în timp ce instalau decorațiuni de Crăciun VIDEO

- Advertisement -

Suceava. Doi muncitori au căzut de la înălțime, în timp ce instalau decorațiuni de Crăciun

Incidentul s-a petrecut pe bulevardul 1 Mai din municipiul Suceava, miercuri seară.

Cei doi bărbați se aflau în nacelă și montau ornamente de Crăciun. La un moment dat, autoplatforma s-a dezechilibrat și muncitorii au căzut de la înălțime.

În cădere, autoplatforma a avariat un alt autovehicul.

La fața locului au intervenit pompierii militari cu modulul SMURD (autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD B2) cu sprijinul unui echipaj SAJ.

Ambele persoane, conștiente și cooperante, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Cei doi bărbați cu vârstele de 37 și respectiv 55 de ani au fost internați în Spitalul Județean Suceava. Primul a suferit un traumatism cranio-cerebral minor, traumatism toracic și fractura de stern. El este internat în Secția de Chirurgie Toracică. A doua victimă a suferit traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal și traumatism de bazin. Aceasta a fost internată pe Secția Ortopedie ATI.

Potrivit primelor informații, în momentul producerii accidentului autoplatforma nu era pe partea carosabilă, ci pe trotuar. La un moment dat, a fost făcută o manevră greșită și autoplatforma a ieșit cu telescopul în stradă și atunci a fost acroșată de o mașină care circula pe banda întâi.

Un tânăr de 20 ani, din oraș Salcea, a condus autoutilitara pe prima bandă de mers a bld. 1 Mai din municipiul Suceava, având direcția de deplasare către direcția ”magazinului Metro” și a oprit la culoarea roșie a semaforului electric, amplasat în zona intersecției cu str. Calea Obcinelor. În spatele acestui vehicul, a oprit în coloană o altă autoutilitara, condusă de către un tânăr de 21 ani, din comuna Dumbrăveni.

În dreptul primei autoutilitare oprite la semafor, pe trotuarul dreapta se afla oprită și calată în poziție paralelă în raport cu suprafața carosabilă, o autoplatformă.

La schimbarea culorii semaforului electric, tânărul de 20 de ani a pus în mișcare autoutilitara, acroșând brațul de susținere al nacelei cu care era echipat autovehicul special.

În momentul impactului în interiorul nacelei se aflau doi bărbat de 37 și respectiv 55 ani, din municipiul Suceava, ce efectuau lucrări la înălțime. În urma coliziunii autoplatforma a fost destabilizată și mutată din locul inițial de calare. Cele două persoane ce efectuau lucrări la înălțime, au căzut din interiorul nacelei suferind vătămări corporale, una dintre acestea lovind în cădere și bara laterală de protecție a autoutilitarei.

Toți cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Acestora li s-a prelevat câte o mostră biologică de sânge necesară în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Referitor la dinamica, mecanismul de producere și vinovăția producerii accidentului de circulație, acestea nu au putut fi stabilite cu exactitate la acest moment, urmând ca acestea să fie stabilite în urma cercetărilor ce vor fi efectuate în continuare”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: