duminică, iunie 13, 2021
Acasă Eveniment Suceava. Un tânăr care conducea beat și fără permis, urmărit de polițiști în trafic

Suceava. Un tânăr care conducea beat și fără permis, urmărit de polițiști în trafic

Un tânăr care conducea beat și fără permis, urmărit de polițiști în trafic

Un echipaj de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică Suceava a observat, în noaptea de duminică spre luni, pe strada Curtea Domnească autoturismul marca Volkswagen Passat care avea un mers sinuos.

S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, fiind solicitat și un alt echipaj din cadrul B.O.P., aflat în zonă.

Autoturismul respectiv a rulat cu viteză pe strada Mărăști spre Baia Comunală, virând spre strada Veronica Micle unde a intrat cu roata stângă în bordură, cauciucul fiind avariat.

Mașina a mai rulat încă 50 de metri, iar cei doi ocupanți din autoturism l-au abandonat cu motorul pornit și farurile pornite, fugind printre blocuri. Cei doi indivizi au fost prinși și s-a stabilit că autoturismul a fost condus de un tânăr de 22 ani din comuna Ipotești.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia verificării în Bazele de Date s-a constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ulterior, acesta a fost condus la spital unde i s-a recoltat o singură mostră biologică de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, cel în cauză refuzând recoltarea celei de-a doua probe.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal pentru infracțiunile de “conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”

Totodată, tânărul a prezentat actele autoturismului condus, iar cu ocazia verificărilor s-a constatat că ITP-ul figurează expirat din data de 07 februarie, iar asigurarea RCA este expirată din data de 04 iunie. Cel în cauză a fost sancționat conform OUG 195/2002 art. 10 cu a 1305 lei pentru ITP expirat și a fost sancționat conform Legii 132/2017 art. 3 cu 1000 lei pentru RCA cu valabilitate expirată, fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri