miercuri, august 10, 2022
14.9 C
Suceava
AcasăEvenimentTânăr fără permis de conducere, urmărit după ce nu a oprit la...

Tânăr fără permis de conducere, urmărit după ce nu a oprit la semnalele polițiștilor

Tânăr fără permis de conducere, urmărit după ce nu a oprit la semnalele polițiștilor

Lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau, sâmbătă seară, serviciul de supraveghere și control al traficului rutier, pe raza comunei Voitinel, pe drumul comunal din cătunul de romi, au efectuat semnalele de oprire unu autoturism.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala din dotare, după aproximativ 200 de metri autoturismul urmărit fiind blocat în trafic.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul era condus de un tânăr de 22 ani domiciliat în comuna Voitinel, care nu posedă permis de conducere.

Fiind testat cu aparatul etilotest s-a stabilit că tânărul nu consumase băuturi alcoolice.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a mai constatat faptul că șoferul nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege, iar autoturismul avea ITP-ul expirat din data de 05 iunie și nu avea poliță de asigurare obligatorie RCA, valabilă.

În cauză lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu, întocmind dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G. 195/2002 și Legea 132/2017 pentru abaterile mai susmenționate.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: