Tânără fără permis urmărită și blocată în trafic de polițiști

AcasăEvenimentTânără fără permis urmărită și blocată în trafic de polițiști

O tânără de 27 de ani, din Frătăuții Vechi, s-a ales cu dosar penal după ce a urcat fără permis la volan. Aceasta nu a vrut să oprească la semnalele polițiștilor și a fost blocată în trafic.

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați, duminică noapte, prin SNUAU 112, despre faptul că o femeie beată conduce haotic prin Măneuți, comuna Frătăuții Vechi.

Oamenii legii s-au deplasat imediat la fața locului, respectiv pe DJ 178 F, pe raza comunei Frătăuții Vechi, ocazie cu care au identificat în trafic, autoturismul marca Audi A6, care circula din direcția Măneuți-Frătăuții Vechi. 

S-a procedat la efectuarea semnalului de oprire prin folosirea mijloacelor acustice și luminoase din dotarea autospecialei de serviciu, însă conducătorul auto nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea, mărind viteza. 

S-a procedat la urmărirea autoturismului Audi A6 pe traseul Măneuți-Frătăuții Vechi-Hurjuieni-Gălănești-Voitinel și deși conducătorul auto a fost somat în mod repetat prin portavoce să oprească, acesta nu s-a conformat. 

Pe parcursul urmăririi s-a constatat că persoana de la volanul autoturismului Audi A6, cu volan pe partea dreaptă, conducea haotic și de mai multe ori a existat pericol iminent de a acroșa alte autoturisme aflate în trafic și de a provoca un accident rutier.

S-a luat legătura cu dispecerul Poliției Municipiului Rădăuți pentru alertarea echipajelor din teren în vederea acordării de sprijin pentru blocarea și oprirea autoturismului respectiv.

Astfel după ce a ajuns în comuna Voitinel, conducătorul autoturismului s-a îndreptat spre comuna Horodnic de Sus. Pe raza acestei localități un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a realizat un blocaj pe DN 2 E.

În momentul în care a ajuns la barajul respectiv, conducătorul auto a redus mult viteză însă fără a opri în totalitate. 

Polițiștii au s-au deplasat la autoturismul respectiv și au constatat faptul că pe scaunul din dreapta, cel al șoferului, nu se afla nici o persoană. Pe scaunul din stânga față se afla un bărbat domiciliat în comuna Horodnic de Sus, iar pe bancheta din spate a autoturismului se afla o șoferiță de 27  ani, domiciliată în comuna Frătăuții Vechi, care a condus acel autoturism.

S-a stabilit faptul că în momentul în care a observat echipajul de poliție care a blocat traficul, femeia s-a mutat de pe scaunul șoferului, trecând pe bancheta din spate a autoturismului. 

Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.07 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-a stabilit că nu posedă permis de conducere.

Din cercetări a rezultat faptul că în seara zilei de duminică, tânăra a condus autoturismul Audi A6, din municipiul Rădăuți în comuna Frătăuții Vechi, iar ulterior pe traseul mai sus menționat. Polițiștii au stabilit că bărbatul care se afla pe scaunul din stânga este proprietarul autoturismului urmărit.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite