Tânărul care a produs accidentul mortal de la Frătăuții Vechi a fost reținut pentru 24 de ore FOTO

AcasăEvenimentTânărul care a produs accidentul mortal de la Frătăuții Vechi a fost...

Tânărul care a produs accidentul mortal de la Frătăuții Vechi a fost reținut pentru 24 de ore

Tragedia s-a petrecut pe D.J 178 F Frătăuții – Vechi, miercuri dimineață.

Un bărbat de 78 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, conducea autoturismul marca Dacia, din direcția centrului comunei către satul Hurjuieni.

La un moment dat, acesta a schimbat direcția de mers spre stânga, pentru a intra pe un drum lăturalnic, dar după ce a pătruns pe sensul opus de mers, aflându-se deja în poziție perpendiculară cu DJ 178 F, a fost acroșat în zona portierelor din stânga de autoturismul marca Audi A6, care se deplasa în aceeași direcție venind din spate, fiind condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Bilca.

În urma impactului violent, autoturismul marca Dacia a fost proiectat la o distanță de aproximativ 30 de metri, în șanțul din partea dreaptă, iar marca Audi a ajuns pe spațiul verde din partea stângă.

În urma evenimentului, bărbatul de 78 de ani și soția acestuia, în vârstă de 76 de ani, au fost grav răniți. Cei doi au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți, unde, în jurul orei 12.00, bărbatul de 78 de ani a decedat.

Soția acestuia, grav rănită, a fost transferată la Spitalul Clinic Județean Suceava.

Tânărul de 19 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Potrivit polițiștilor, „vinovăția producerii accidentului rutier aparține șoferului autoturismului Audi A6, care pe fondul vitezei excesive, nu a respectat regulile privind manevra de depășire prin dreapta a vehicului din față care își schimbă direcția de mers spre stânga”.

Acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 07 septembrie a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite