Țigări de contrabandă aduse cu drona din Ucraina, descoperite de polițiștii de frontieră din Brodina

Țigări de contrabandă aduse cu drona din Ucraina, descoperite de polițiștii de frontieră din Brodina.

În data de 14 decembrie, la nivelul Sectorului P.F. Brodina, în baza informărilor primite de la grănicerii ucraineni, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel în jurul orei 02.40, oamenii legii aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat au auzit sunete specifice unui aparat de zbor de mici dimensiuni care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Straja – Gura Putnei şi ulterior s-a întors pe teritoriul ţării vecine.

Imediat, s-a declanşat o acţiune specifică de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care într-o zonă împădurită din extravilanul localităţii Gura Putnei a fost observată o persoană. Imediat poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acesteia, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoana în cauză nu s-a supus fugind în vegetaţie.

În urma cercetării zonei poliţiştii de frontieră au descoperit un colet cu țigări care a fost transportat la sediul sectorului, iar la inventariere a rezultat cantitatea de 500 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de 5.850 lei.

Au fost informate și autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră