luni, iulie 4, 2022
31.6 C
Suceava
AcasăEvenimentȚigări de contrabandă de peste 190.000 de lei, găsite într-o mașină abandonată...

Țigări de contrabandă de peste 190.000 de lei, găsite într-o mașină abandonată de contrabandiști în zona Nisipitu FOTO

Țigări de contrabandă de peste 190.000 de lei, găsite într-o mașină abandonată de contrabandiști în zona Nisipitu

În data de 19 mai, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, în cooperare cu Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi lucrători din cadrul Agenţiei Frontex, au desfășurat misiuni de  supraveghere a frontierei de stat, în cadrul unei acţiuni în sistem integrat.

Astfel, pe un drum forestier, din zona de frontieră, a fost descoperit, abandonat pe direcţia localităţii Nisipitu, un autoturism de teren, fără plăcuţe de înmatriculare, în care au putut fi observate mai multe colete cu ţigări.

În continuare, autoturismul încărcat cu țigări a fost condus la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 16.350 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, în valoare de 191.295 lei, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, precum și documentarea întregii activități infracționale.

În aceeaşi zi, lucrători din cadrul aceluiaşi sector au descoperit în imediata apropiere a liniei de frontieră, şase colete cu ţigări, ascunse în vegetaţie. Imediat, oamenii legii au informat autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

Ulterior, coletele au fost transportate la sediul sectorului pentru inventariere, rezultând cantitatea de 3.000 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de 35.100 lei.

În ambele cazuri, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86 din 2006 privind Codul Vamal al României, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: