Țigări de contrabandă descoperite într-un autoturism de teren la Țibău și într-o locuință din Vicovu de Sus Video

AcasăEvenimentȚigări de contrabandă descoperite într-un autoturism de teren la Țibău și într-o...

Poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat aproximativ 9500 de pachete de țigări, în valoare de aproape 111.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. 

Ţigările au fost descoperite la o locație de pe raza localității Vicovu de Sus, respectiv într-un autoturism parcat într-o zonă împădurită de pe raza județului Suceava.

Miercuri, în jurul orei 09.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, judeţul Maramureş, au identificat pe raza localității Țibău, județul Suceava, parcată într-o zonă împădurită, o mașină de teren marca Mitsubishi, înmatriculată în România.

În urma unui control sumar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat, în locul banchetei din spate, mai multe colete învelite în folie de culoare neagră.

Având în vedere cele constatate, autovehiculul în cauză a fost condus la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în locul banchetei din spate și în portbagaj au fost descoperite 15 colete care conțineau 7.480 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free, în valoare de peste 87.500 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autovehiculul Mitsubishi în care au fost descoperite ţigările a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea anchetei.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus s-au deplasat la un imobil de pe raza localității Vicovu de Sus, unde, cu acordul proprietarei imobilului, au intrat în locuință și au descoperit patru colete cu țigări.

S-a luat măsura transportării baxurilor la sediul unității, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 23.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar proprietara imobilului în vârstă de 66 de ani este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Cercetările sunt continuate pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite