duminică, ianuarie 16, 2022
-2.3 C
Suceava
AcasăEvenimentȚigări de contrabandă în valoare de peste 100.000 de lei confiscate de...

Țigări de contrabandă în valoare de peste 100.000 de lei confiscate de polițiștii dorneni în urma unui control în trafic FOTO

- Advertisement -

Țigări de contrabandă în valoare de peste 100.000 de lei confiscate de polițiștii dorneni în urma unui control în trafic.

Luni, în jurul orei 15.25, un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului Vatra Dornei, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei, autoturismul condus de către un bărbat de 34 ani, din comuna Balșa, județul Hunedoara.

Întrucât cu ocazia verificării autoturismului s-a constat că în interior se aflau mai multe cutii din carton despre care șoferul nu a putut da relații cu privire la proveniența acestora, s-a procedat la conducerea persoanei în cauză și autoturismului la sediul subunității.

În urma examinării autoturismului în prezența a doi martori asistenți, în interior, respectiv în partea din spate, precum și în portbagaj, s-au identificat 15 cutii din carton (baxuri) cu 7500 pachete de țigări de proveniență extracomunitară, cu o valoare de piață de 103.749 lei. În total, în urma inventarierii a fost identificată cantitatea de 150.000 bucăți țigarete de contrabandă.

S-a procedat la ridicarea și confiscarea întregii cantități de țigări de proveniență extracomunitară, iar față de bărbatul de 34 de ani s-a luat măsura reținerii pe o durată de 24 h, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

„În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”contrabandă”, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: