spot_img

Ţigări în valoare de peste 122.000 lei, confiscate la frontiera de nord

AcasăEvenimentŢigări în valoare de peste 122.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Marți, 30 iunie, în jurul orei 07.00, un echipaj al poliției de frontieră Brodina a observat un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase de la frontiera de stat spre un autoturism de teren care staționa.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul Poliției de Frontieră, au fugit abandonând coletele şi autoturismul.

Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare și au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit şi s-au dispersat în localitate.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero și patru colete, unul fiind  în autovehicul. Atât coletele, cât și maşina au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 122.265 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun, precum şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img