spot_img

Țigări în valoare de peste 29.000 de lei și un autoturism de teren, abandonate de contrabandiști la Lupcina FOTO

AcasăEvenimentȚigări în valoare de peste 29.000 de lei și un autoturism de...

La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată, joi, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, un echipaj format din polițiști de frontieră a observat două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre un autoturism de teren care staţiona în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Lupcina.

Oamenii legii au acționat pentru reținerea bărbaţilor, iar în momentul în care aceştia au observat polițiștii de frontieră, au fugit spre teritoriul ucrainean, abandonând coletele şi autoturismul.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite două colete cu țigări şi un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.490 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 29.133 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img