Transport ilegal de material lemnos identificat de polițiștii Secției de Poliție Pojorâta

Transport ilegal de material lemnos identificat de polițiști

La data de 04 martie, în jurul orei 18.00, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce desfășurau activități de control pe DJ 175 Fundu Moldovei, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale derivate din exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul și comercializarea materialului lemnos din fondul forestier național, au oprit pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat de 36 ani, din comuna Sadova, care a prezentat pentru control documentele solicitate, stabilind că sunt în termenul de valabilitate.

În continuarea activității, s-a procedat la verificarea în aplicația S.U.M.A.L 2.0, reieșind că există un aviz în tranzit pentru cantitatea de 7.33 mc lemn rotund rășinoase.

Întrucât încărcătura a creat suspiciuni cu privire la diferența de material lemnos existentă pe autoutilitara și cea înscrisă în aviz de însoțire, aceasta a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova, unde materialul lemnos a fost inventariat, reieșind cantitatea de 15,70 mc, respectiv un volum de 8,37 mc în plus față de aviz.

Având în vedere aspectele constatate, cantitatea de 8,37 mc în valoare de 3.984 lemn rotund rășinoase (gater) a fost confiscată, iar societatea transportatoare a fost sancționată contravențional.

Totodată, a fost aplicată sancțiune contravențională și pentru încărcarea în aplicația specifică a unor fotografii neconforme a încărcăturii de material lemnos.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră