Trei indivizi au fost reținuți după ce au vandalizat autoturisme, uși de scări de bloc și coșuri de gunoi

Trei indivizi au fost reținuți după ce au vandalizat autoturisme, uși de scări de bloc și coșuri de gunoi


La data de 01 martie, ora 01.35, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 că mai multe persoane sparg geamuri la autoturisme parcate.


Având în vedere cele sesizate, patrula de serviciu s-a deplasat imediat în zona indicată, din primele cercetări reieșind că pe mai multe străzi din municipiul Rădăuți, la un număr de cinci autovehicule care se aflau parcate, le-au fost sparte lunetele, dar și geamuri laterale, de un grup de persoane necunoscute.

Totodată, prin extinderea verificărilor în zonă, s-a constatat că la ușa unei scări de bloc i-au fost provocate daune și de asemena, au fost rupte și două coșuri de gunoi de pe domeniul public.


Ulterior, în urma investigațiilor întreprinse și după cooptarea unor echipaje de poliție suplimentare, au fost identificați trei tineri bănuiți de comiterea faptelor, respectv doi tineri cu vârste de 30 ani și un al treilea cu vârsta de 34 ani, localnici.


Cu ocazia verificărilor efectuate, a rezultat că în noaptea de 29 februarie spre 01 martie, cei trei au consumat alcool în exces la locuința unei cunoștințe și ulterior, după ce au plecat, în timp ce se deplasau pe străzile Mihai Viteazu, Grănicerului și Mărășești din municipiul Rădăuți, au săvârșit acte de distrugere asupra mai multor autoturisme parcate, precum și asupra ușii de acces în scara unui bloc de pe strada Mihai Viteazu, deteriorând sistemul de închidere al acesteia, lovind și două coșuri de gunoi stradale.


Toți cei trei bărbați au fost interceptați și conduși la sediul poliției de către patrulele de ordine și siguranță publică.


Față de cei trei bărbați organele de cercetare penală din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției Municipiului Rădăuți au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și tulburarea ordinii și liniștii publice.


Ulterior, după audierea bărbaților, față de aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore.


La nivelul Poliției Municipiului Rădăuți a fost constituite echipaje care i-au încarcerat pe cei trei bărbați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.


Dosarul penal urmează a fi soluționat procedural de către polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră