Trei persoane arestate pentru furturi de catalizatoare auto și motorină FOTO

AcasăEvenimentTrei persoane arestate pentru furturi de catalizatoare auto și motorină FOTO

Trei persoane arestate pentru furturi de catalizatoare auto și motorină

În perioada 03 mai – 01 august au fost efectuate cercetări în cauză și a fost documentată activitatea infracțională a unei grupări care a comis infracțiuni atât pe raza comunei Pojorâta, cât și pe raza altor localități din județul Suceava.

Astfel, s-a stabilit faptul că în perioada de referință, inculpații, respectiv patru aduți și un minor, toți din orașul Frasin, au acționat câte doi sau trei și au sustras catalizatoare sau componente auto, precum și diferite cantități carburant, de la autovehicule de pe raza comunelor Pojorâta, Iacobeni, Dorna Arini dar și a orașului Broșteni.

La dosarul penal gestionat la nivelul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost reunite și patru dosare penale cu autor necunoscut aflate în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei și o cauză cu autori cunoscuți aflată în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc.

Pe parcursul documentării activității infracționale s-a reușit realizarea unei constatări în flagrant a furtului unei cantități de cca. 110 litri de motorină, ca urmare a colaborării dintre lucrătorii Poliției Orașului Gura Humorului, ai Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta și ai Poliției Municipiului C-lung Moldovenesc, prejudiciul fiind recuperat integral.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, Judecătoria C-lung Moldovenesc a autorizat și emis cinci mandate de percheziție domiciliară care au fost puse în aplicare de către polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta cu sprijinul polițiștilor de la Poliția Municipiului C-lung Moldovenesc, Poliția Orașului Gura Humorului, a două grupe de luptători specializați din cadrul SAS și a unor cadre ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava – Detașamentul 7 Jandarmi C-lung Moldovenesc.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost adunate noi probe și mijloace de probă, fiind ridicate în vederea indisponibilizării trei autoturisme utilizate la comiterea infracțiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, articole de îmbrăcăminte, diferite scule folosite în activitatea infracțională.

Urmare a probatoriului administrat în cauză, Judecătoria C-lung Moldovenesc a emis trei mandate de arestare preventivă pentru 30 zile privind pe a trei inculpați și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile pentru un al patrulea bărbat.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite