Un bărbat din Călinești a fost reținut de polițiști după ce și-a bătut câinii cu parul FOTO

Un bărbat din Călinești a fost reținut de polițiști după ce și-a bătut câinii cu parul

La data de 10 octombrie polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecța Animalelor – IPJ Suceava au demarat verificări cu privire la sesizarea unui bărbat din sat Călinești, comuna Șerbăuți în legătură cu un consătean care ar fi lovit cu un obiect contondent un exemplar canin.

La fața locului s-au deplasat și polițiștii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți care au identificat exemplarul canin, stabilind că acesta prezenta mai multe leziuni la nivelul capului.

Din verificările efectuate de polițiști s-a constatat că proprietarul câinelui deține o stână de ovine, amplasată la ieșirea din localitatea Călinești spre comuna Zvoriștea, lângă DC 50, unde adăpostește și opt exemplare canine.

În repetate rânduri, proprietarul stânii ar fi fost văzut de către bărbatul care a făcut sesizarea cum lovea cu un obiect contondent unul dintre exemplarele canine ce era legat la stână, iar la data de 09 octombrie, în jurul orei 18.00, fiind în trecere pe DC 50 a observat că acel exemplar canin prezenta leziuni la nivelul capului, iar în jurul său pe iarbă erau pete de sânge.

La fața locului a fost identificat exemplarul canin în cauză acesta fiind de rasă comună, în vârstă de 4 ani, care prezenta leziuni la nivelul capului și ochilor.

Exemplarul canin rănit a fost plasat în adăpost pentru o perioadă de 45 zile în cauză fiind emis ordin de plasare ce a fost pus în executare de îndată de către reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle Suceava.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”rănirea cu intenție a animalelor”.

În urma probatoriului administrat, prin ordonanța din data de 12 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava au dispus măsura reținerii față de agresor pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor ”, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor urmeaza a continua cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Rădăuți, urmând ca după definitivarea acestora sa fie dispusă soluție procedurală corespunzătoare.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: