Un bărbat din Forăști s-a ales cu dosar penal și amendă după ce a fost depistat băut și fără permis la volanul unui autoturism

Stire din :

Un bărbat din Forăști s-a ales cu dosar penal și amendă după ce a fost depistat băut și fără permis la volanul unui autoturism

În seara zilei de 31 august, ora 22.00, Polițiștii din cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza com/sat Vadu Moldovei, pe DC 10 Ciumulești, au oprit pentru control un autoturism care circula pe relația Vadu Moldovei-Ioneasa.

S-au solicitat conducătorului auto documentele prevăzute de lege pentru control, ocazie cu care acesta a transmis că nu are asupra sa niciun document.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat din comuna Forăști, sat Ruși.

Fiindu-i solicitat permisul de conducere, aceasta a precizat că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

S-a procedat la interogarea bazelor de date și s-a constatat că șoferul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru conducerea autoturismului fără a deține permis de conducere a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și lipsa documentelor prevăzute de lege, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amenzi în cuantum de 1305 lei.

De asemenea, pentru lipsa poliței RCA pentru vehiculul condus, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiind reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare și procedându-se la imobilizarea vehiculului până la remedierea situației.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :