Un bărbat din Putna a fost condamnat la închisoare după ce s-a urcat la volan beat și fără permis

Stire din :

Un bărbat din Putna a fost condamnat la închisoare, după ce s-a urcat la volan beat și fără permis

În data de 15 februarie, Secţia 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a primit spre punere în aplicare, mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi, faţă de un bărbat de 52 de ani, din comuna Putna, condamnat la o pedeapsă de un an și opt luni de închisoare pentru săvârșirea de infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La ora 13.30, bărbatul s-a prezentat la sediul secției de poliție.

Acesta a fost preluat de o escortă și condus la Penitenciarul Botoșani, unde a fost încarcerat.

În data de 29 mai 2022, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a prin SNUAU 112 de un tânăr că tătăl său, în vârstă de 52 ani, din comuna Putna, este agresiv și provoacă scandal la domiciliu.

Ulterior, apelantul a mai efectuat un apel la numărul de urgență 112, sesizând că tată său este băut și a plecat de la locuință conducând un autoturism.

La scurt timp, autoturismul respectiv a fost identificat de polițiști, pe drumul public din fața locuinței din comuna Putna, efectuând manevra de mers înapoi, pentru a parca în curtea imobilului. Astfel, au fost efectuate semnale regulamentare de oprire acustice și luminoase. Șoferul autoturismului s-a conformat și a oprit autoturismul.

După oprirea autoturismului, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să prezinte documentele personale şi pe cele ale autoturismului condus, moment în care acesta a devenit recalcitrant, a refuzat să coopereze și a încercat să se îndepărteze de autoturismul condus, fiind necesară folosirea forței și încătușarea, în scopul imobilizării.

Acesta a fost condus la sediul Postului de Poliție Vicovu de Jos. Aici s-a procedat la verificarea în bazele de date ale poliției stabilindu-se faptul că bărbatul este posesor al permisului de conducere acesta figurând însă cu mențiunea ”cu restricții reținut” ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni la regimul rutier.

Având în vedere faptul că, bărbtul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere cumulul de infracțiuni, bărbatul de 52 de ani a fost reținut atunci pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost plasat sub control judiciar.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :