duminică, iunie 13, 2021
Acasă Eveniment Un bărbat din Straja a fost reținut după ce a fost depistat la volanul unui autoturism căutat de autoritățile din Marea Britanie. Acesta avea permisul de conducere anulat

Un bărbat din Straja a fost reținut după ce a fost depistat la volanul unui autoturism căutat de autoritățile din Marea Britanie. Acesta avea permisul de conducere anulat

Un bărbat din Straja a fost reținut după ce a fost depistat la volanul unui autoturism căutat de autoritățile din Marea Britanie. Acesta avea permisul de conducere anulat.

Un agent de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce se afla în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, joi dimineață, pe raza comunei Straja, a observat autoturismul marca Audi A8, autoturism ce figurează cu alertă ca bun căutat într-o procedură penală de către autoritățile statului Marii Britanie, din data de 09 noiembrie 2019, ce circula în același sens de deplasare cu autospeciala MAI, fapt pentru care a efectuat semnal regulamentar de oprire, folosind semnalele acustice și luminoase.

Conducătorul auto nu a respectat semnalul, continuându-și deplasarea spre comuna Brodina, mărindu-și viteza de deplasare, efectuând diverse manevre de depășire într-o manieră riscantă, iar după aproximativ un kilometru autoturismul a fost oprit.

La volanul autoturismului, în partea dreaptă, a fost identificat un bărbat de 35 ani domiciliat comuna Straja, iar pe bancheta din spatele autoturismului se afla fiul acestuia.

Cu ocazia verificării în baza de date a rezultat faptul că bărbatul figurează având permisul de conducere anulat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 euro, ce figurează ca bun căutat într-o procedură penală de către autoritățile statului Marii Britani, a fost indisponibilizat și urmează a fi transportat și indisponibilizat la camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Suceava. Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “tăinuire”.

Față de bărbat s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, la nivelul Poliției Vicovu de Sus fiind constituită o escortă, urmând ca la data de 11 iunie aceasta să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri