Un bărbat din Volovăț a fost reținut după ce a fost prins la volan beat criță și fără permis

AcasăEvenimentUn bărbat din Volovăț a fost reținut după ce a fost prins...

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Volovăț, a fost reținut pentru 24 de ore după ce a urcat la volan mut de beat și fără permis.

Sâmbătă, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, în timp ce desfășura activități de supraveghere și control trafic rutier pe DJ 178 pe raza comunei Volovăț, a observat un autoturism ce se deplasa din direcția municipiului Rădăuți către centrul comunei Volovăț, al cărui conducător circula cu utilizarea fazei lungi a farurilor.

Din cauza faptului că în urma folosirii semnalelor acustice și luminoase din dotarea autospecialei de poliție conducătorul autoturismului nu a oprit vehiculul, s-a procedat la urmărirea acestuia pe DJ 178, ulterior, conducătorul auto oprind autoturismul pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 32 ani din comuna Volovăț, sat Volovăț. Fiindu-i solicitate actele personale și cele ale autoturismului, acesta a prezentat doar o copie xerox după asigurarea obligatorie RCA, precizând totodată faptul că nu are asupra sa cartea de identitate și că nu deține permis de conducere.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor în bazele de date ale poliției Române a rezultatul faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Având în vedere cele constatate, bărbatul de 32 de ani a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost de acord să îi fie prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

La nivelul Poliției Municipiului Rădăuți s-a constituit escortă, care l-a condus pe bărbatul de 32 de ani la Centru de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

Oamenii legii au întocmit în cauză osar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Volovăț.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite