Un individ a fost arestat preventiv după ce și-a amenințat soția cu moartea, a lovit-o și a încercat să o violeze

Un individ din Ilișești a fost arestat preventiv după ce și-a amenințat soția cu moartea, a lovit-o și a încercat să o violeze.

În cursul zilei de sâmbătă, o femeie din comuna Ilișești a sesizat prin SNUAU 112 că a fost agresată de soțul său.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii SPR 9 Șcheia au emis un ordin provizoriu de protecție prin care s-a dispus ca începând cu data de 21 ianuarie, pe o perioadă de 5 zile, soțul femeii să părăsească temporar locuința comună din sat/ comuna Ilișești și să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de victimă.

Au fost continuate verificările și agresorul, a fost condus la sediul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, ocazie cu care s-a pus în executare ordinul provizoriu de protecție, respectiv i s-a adus la cunoștință conținutul ordinului provizoriu de protecție și i s-a înmânat o copie.

În continuarea cercetărilor, persoana vătămată a fost reaudiată și examinată din punct de vedere medico-legal, administrându-se material probator suplimentar.

Potrivit polițiștilor, în seara zilei de 20 ianuarie, individul a intrat fără drept în locuința soției sale din sat/comuna Ilișești, (cei doi fiind despărțiți în fapt) și i-a adresat soției sale amenințări cu moartea, după care a scos-o cu forța din imobil și a lovit-o, încercând totodată să întrețină relații sexuale cu aceasta fără acordul ei.

În urma probatoriului administrat de lucrătorii SPR 9 Șcheia s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru săvârşirea infracţiunilor de violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal, dar și tentativă la infracțiunea de viol.

Suspectul a fost audiat în prezența unui avocat ales, iar la terminarea audierii polițiștii SPR 9 Șcheia au dispus reținerea acestuia pentru 24 ore.

Totodată, polițiștii SPR 9 Șcheia au formulat propunerea luării măsurii arestării preventive față de inculpat, propunere care a fost însușită de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, acesta formulând la rândul său propunerea luării măsurii arestării preventive față de inculpat, iar la data de 21 ianuarie, Judecătoria Gura Humorului a dispus arestarea preventivă, începând cu data de 21 ianuarie.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: