Un minor din Dărmănești s-a ales cu dosar penal după ce a furat mașina părinților și a distrus două podețe, două porți de acces, doi stâlpi și aproximativ 5 metri dintr-un gard

AcasăEvenimentUn minor din Dărmănești s-a ales cu dosar penal după ce a...

Joi seară, echipajul din cadrul S.P.R.5 Dărmănești, a fost sesizat despre faptul că în fața unei locuințe de pe DC38A, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autoturism condus de către un minor de 16 ani, din aceeași localitate, soldat cu distrugerea podețului și gardului, precum și avarierea autoturismului.

S-a stabilit că autoturismul aparține tatălui minorului și că in momentul producerii accidentului, era condus de fiul acestuia, de 16 ani, iar lângă autoturism se mai aflau alți doi tineri.

Minorul de 16 ani nu a fost găsit în apropierea locului producerii accidentului, însă pe timpul cercetării la fața locului acesta s-a prezentat împreună cu ambii părinți.

Conducătorul auto declară că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar în jurul orelor 22.00, întrucât părinții nu se aflau la domiciliu, a găsit cheia autoturismului în locuință, a luat mașina fără acordul părinților, pentru a se plimba pe raza comunei Dărmănești. Ajungând pe DC38A, într-o curbă la dreapta, din cauza vitezei excesive și a carosabilului umed, a pierdut controlul asupra volanului, părăsind partea carosabilă, distrugând 2 podețe, 2 porți de acces, doi stâlpi și aproximativ 5 metri de gard, fiind proiectat înapoi în stradă.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „furt în scop de folosință” .

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite