Un mopedist a fost reținut de polițiști pentru săvârșirea a patru infracțiuni la regimul rutier

Stire din :

Un mopedist a fost reținut de polițiști pentru săvârșirea a patru infracțiuni la regimul rutier

La data de 07 septembrie, în jurul orelor 21.40, un bărbat de 45 ani, din comuna Fântâna Mare, în timp ce conducea mopedul neînregistrat, pe strada Bd. Bucovina, în interiorul localității Gura Humorului, a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de un tânăr de 22 ani, din localitatea Stulpicani.

După impactul dintre cele două vehicule, motociclul a fost proiectat pe mijlocul părții carosabile, rezultând rănirea ușoară a bărbatului de 45 de ani.

Pe moped a fost identificată seria de șasiu și astfel că s-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date, nefiind identificat niciun vehicul care să corespundă.

S-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare în baza de date și s-a constatat că bărbatul de 45 ani care conducea mopedul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

Mopedistul a refuzat transportul la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea efectuării de investigații medicale suplimentare. Acesta nu purta echipament de protecție în timpul evenimentului rutier.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Față de bărbatul de 45 ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind condus şi introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Cercetările vor fi continuate de polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :