Un muncitor a căzut de pe o schelă de la aproximativ nouă metri înălțime, la Câmpulung Moldovenesc

AcasăEvenimentUn muncitor a căzut de pe o schelă de la aproximativ nouă...

Un muncitor a căzut de pe o schelă de la aproximativ nouă metri înălțime, la Câmpulung Moldovenesc.

Bărbatul de 23 de ani este domiciliat în comuna Vorniceni, județul Botoșani, și lucrează pentru o firmă de construcții din Botoșani, care efectuează lucrări de renovare la acoperișul Grădiniței „Theodor Darie”, de pe strada Transilvaniei, din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că miercuri dimineață, în jurul orei 08.00, tânărul efectua lucrări de renovare la acoperișul grădiniței respective, acesta fiind urcat pe o schelă. La un moment dat, din neatenție, muncitorul a călcat greșit și a căzut la nivelul solului, la o diferență de nivel de circa opt-nouă metri.

La fața locului a fost solicitată o ambulanță, care a transportat victima la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit reprezentanților firmei, muncitorul a fost instruit în data de 25 august cu privire la măsurile de securitate și sănătate în muncă.

Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului, în incinta șantierului au fost identificate materiale de protecție (căști de protecție și veste reflectorizante), acestea nefiind purtate de către tânăr în timpul efectuării lucrărilor de renovare.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal în care se efectuează cercetări privind infracțiunile de „neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite