Un muncitor a murit strivit de un copac, la Broșteni

AcasăEvenimentUn muncitor a murit strivit de un copac, la Broșteni

Un muncitor a murit strivit de un copac, la Broșteni

La data de 18 iunie, în jurul orei 17.00, lucrătorii din cadrul Poliției orașului Broșteni au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U. 112 de administratorul unei societăți de exploatare forestieră din Maramureș cu privire la faptul că a avut loc un accident de muncă soldat cu decesul unei persoane.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție pe Drumul Forestier Barnat pe o distanță de aproximativ 15 km, iar mai apoi pedestru pe o distanță de aproximativ 500 m pe un drum forestier accidentat.

La fața locului a fost identificat apelantul și un bărbat din comuna Rodna, jud. Maramureș, acesta fiind tatăl persoanei decedate.

A fost prezent și un echipaj al ambulanței din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava – Substația Broșteni care a constatat decesul bărbatului din comuna Rodna, județul Maramureș.

Ulterior, din cauza zonei accidentate și greu accesibilă spre locul producerii evenimentului, a fost contactat Serviciul Public Local Salvamont Vatra Dornei în vederea solicitării intervenției unor lucrători specializați cu scopul extragerii cadavruluie la locul accidentului și până pe marginea Drumului Forestier Barnar.

După îndeplinirea procedurii de extragere a cadavrului din acea zonă, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat și depus la morga Spitalului municipal Vatra Dornei în vederea efectuării necropsiei.

Din verificările efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că, bărbatul din județul Maramureș și tatăl tatăl său lucrau firma de exploatare forestieră  administrată de un bărbat din Maramureș, însă fără forme legale.

Munca celor doi consta în a tăia copacii de la trunchi, aceștia fiind deja doborâți de vânt și alte fenomene naturale, ca mai apoi să fie transportați pe marginea drumului forestier.

În jurul orei 16.00, muncitorul a tăiat un astfel de copac, iar din cauza înclinației solului, trunchiul arborelui nu s-a mai ținut de pământ și astfel s-a rostogolit peste el și l-a zdrobit.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „uciderea din culpă” , „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite