Un rădăuțean a fost tras pe dreapta de polițiști pentru că mergea cu mașina în zig-zag

Un rădăuțean a fost tras pe dreapta de polițiști pentru că mergea cu mașina în zig-zag. Bărbatul avea o alcoolemie de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vineri, în jurul orei 13.30, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control un autoturism ce avea o deplasare sinuoasă dinspre comuna Frătăuții Vechi înspre centrul municipiului Rădăuți.

S-a procedat la oprirea acestuia prin folosirea semnalelor luminoase și acustice ale autospecialei, ocazie cu care conducătorul auto s-a conformat, oprind autoturismul pe partea dreaptă a carosabilului.

De la volanul autoturismului a coborât un bărbat de 42 ani din Rădăuți. Acestuia i s-a solicitat să prezinte pentru control documentele personale și pe cele ale autoturismului în cauză, ocazie cu care a declarat verbal faptul că nu le are asupra sa și că le are la domiciliu.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoare de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost prelevate două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră