Un șofer beat a rupt cu mașina un stâlp din beton

Un șofer beat a rupt cu mașina un stâlp din beton

Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată, marți dimineață, prin SNUAU 112 de către un bărbat din comuna Grănicești, sat Gura – Solcii, despre faptul că, în dreptul unei locuințe un stâlp din beton de la curent a fost rupt de un autoturism.

Polițiștii au stabilit faptul că în seara zilei de 31 octombrie, în jurul orei 21.30, un bărbat de 53 ani, din comuna Grănicești, sat Gura – Solcii, fără a poseda permis de conducere auto valabil pentru nicio categorie și după ce a consumat băuturi alcoolice la barurile din centrul localității, a condus autoturismul, din direcția centrul satului spre domiciliu, iar când a ajuns în dreptul unei locuințe a intrat în coleziune cu un stâlp din beton de joasă tensiune, amplasat pe partea dreaptă a drumului, pe care l-a doborât la sol.

Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului, autoturismul respectiv a fost găsit în curtea bărbatului de 53 de ani, prezentând avarii în partea din față și întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.

S-a procedat la verificarea susnumitului în bazele de date, ocazie cu care s-a stabilit faptul că, bărbatul nu figurează în evidențe ca fiind posesor de permis de conducere auto.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Față bărbatul de 53 de ani, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca la data de 02 noiembrie, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru a dispune alte măsuri preventive în cauză.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :