Un șofer din Frasin a fost prins la volan cu o alcoolemie de 1.01 mg/l

Un bărbat de 46 de ani, din satul Plutonița, orașul Frasin, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volan cu o alcoolemie de 1, 01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, în timp ce desfăşurau activități de patrulare pe raza de competență pe DJ 177C, pe raza localităţii Păltinoasa, au oprit pentru control autoturismul marca Skoda Fabia, care se deplasa din direcția comuna Capu Câmpului spre orașul Gura Humorului, condus de bărbatul de 46 ani din satul Plutonița, oraș Frasin.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, ocazie cu care a rezultat o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice, ocazie cu care i-au fost recoltate două probe biologice de sânge , în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Un alt șofer a fost prins la volan cu o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este vorba despre un bărbat de 51 de ani, din localitatea Păltinoasa.

Duminică noapte, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Poliției or. Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice pe raza localității, a fost sesizat de ofițerul de serviciu pe subunitate, că un echipaj al poliției locale Gura Humorului a oprit un autoturism pe strada Sf. Gavril, iar conducătorul autoturismului emană băuturi alcoolice.

La fața locului a fost identificat autoturismul marca Ford iar lângă autoturism pe bărbatul de 51 de ani, proprietarul acestuia.

S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde a refuzat să i se recolteze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră