Un șofer din Voitinel a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0,67

AcasăEvenimentUn șofer din Voitinel a fost depistat la volan cu o alcoolemie...

Un șofer din Voitinel a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică seară, în jurul orelor 20.35 în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe raza comunei Gălănești, sat Gălănești, pe drumul național DN2H Gălănești, lucrătorii Secției nr.4 poliție Rurală Gălănești au observat în intersecția DN2H – DJ 178F un autoturism care a virat brusc către localitatea Voitinel.

Polițiștii au procedat la efectuarea de semnale luminoase și acustice, iar șoferul autoturismului a oprit.

La volanul autovehiculului a fost identificată o persoană de sex masculin, iar în urma legitimării s-a stabilit că este vorba despre un bărbat de 47 ani din comuna Voitinel.

Având în vedere că acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,67 mg/l alcool. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice ce sânge în vederea stabilirea alcoolemiei.

Totodată, autovehiculul condus de acesta avea și polița de asigurare RCA expirată, iar conducătorul auto a fost sancționat, fiind ridicat certificatul de înmatriculare și eliberată dovada fără drept de circulație.

Oamenii legii efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite