duminică, ianuarie 16, 2022
-2.3 C
Suceava
AcasăEvenimentUn șofer din Voitinel s-a urcat beat la volan și a încercat...

Un șofer din Voitinel s-a urcat beat la volan și a încercat să scape cu fuga de polițiști

- Advertisement -

Un șofer din Voitinel s-a urcat beat la volan și a încercat să scape cu fuga de polițiști. Întrucât a devenit recalcitrant, individul a fost încătușat.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră, duminică dimineață, pe DN 2E pe raza comunei Horodnic de Sus, au făcut semnal regulamentar de oprire autoturismului marca Ford Focus.

Conducătorul autoturismului nu a respectat semnalele de oprire efectuate de către polițiștii rutierii, astfel s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ trei kilometri, până în comuna Voitinel.

În fața unui imobil din Voitinel, cel de la volan a coborât din vehicul și a încercat să fugă în curtea unei case, moment în care a fost oprit și legitimat de către agenții de poliție.

Întrucât a devenit recalcitrant, s-a procedat la încătușarea acestuia.

Conducătorul autoturismului a fost legitimat în persoana unui bărbat de 45 ani, din comuna Voitinel, care a declarat faptul că nu are permisul de conducere și actele autoturismului asupra sa. Deoarece, emana halenă alcoolică, s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În curtea Spitalului Municipal Rădăuți s-a reușit testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost de acord cu prelevarea a două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, a rezultat faptul că, bărbatul este posesor de permis de conducere, având dreptul de a conduce valabil.

Acesta a fost sancționat contravențional pentru faptul că nu a respectat semnalele de oprire ale polițiștilor rutieri și pentru că nu a avut asupra sa permisul de conducere și actele autoturismului. Totodată, bărbatul a fost sancționat și pentru că a provocat scandal în curtea și în interiorul Spitalului Municipal Rădăuți.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: