Home Eveniment Un tânăr beat criță și fără permis s-a izbit cu mașina într-un...

Un tânăr beat criță și fără permis s-a izbit cu mașina într-un gard, la Horodnic de Sus

Un tânăr beat criță și fără permis s-a izbit cu mașina într-un gard, la Horodnic de Sus.

Lucrătorii de poliție din cadrul SPR 3 Marginea au fost sesizați, luni după-amiază, prin SNUAU 112, despre faptul că un autoturism a distrus gardul împrejmuitor de la un imobil din localitatea Horodnic de Sus.

La fața locului a fost găsit autoturismul marca Alfa Romeo, care prezenta avarii în zona frontală și lateral dreapta. Totodată, a fost identificat un tânăr, domiciliat în Horodnic de Sus, care a declarat faptul că autoturismul implicat în evenimentul rutier este proprietatea fratelui său, care momentan este plecat la muncă în Marea Britanie, autoturism pe care i l-a lăsat în grijă.

Tânărul a declarat că i-a dat cheile autoturismului unui prieten pe care îl cunoaște din vedere, dar nu știe exact cum se numește, pentru a se plimba împreună cu acesta.

Pe tot timpul deplasării cu autoturismul în cauză, acesta a declarat că a stat pe scaunul din dreapta a conducătorului auto. După ce a parcurs distanța de aproximativ un kilometru, pe DC neclasificat Horodnic de Sus, pe fondul neadaptării vitezei, prietenul acestuia ar fi pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu gardul unui imobil. În urma impactului nu au fost victime omenești, rezultând doar pagube materiale.

Tânărul a precizat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto, fapt confirmat ulterior și în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române.

Având în vedere faptul că imediat după producerea evenimentului rutier, tânărul a fost observat lângă autoturism, însoțit de o persoană de sex masculin despre care acesta a refuzat să dea relații cu privire la identitate și existând suspiciuni că de fapt el ar fi fost conducătorul autoturismului, s-a procedat la testarea lui cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Exit mobile version