Home Eveniment Tragedie. Un tânăr de 19 ani a murit strivit de un cilindru...

Tragedie. Un tânăr de 19 ani a murit strivit de un cilindru compactor, la Stulpicani

Tragedie. Un tânăr de 19 ani a murit strivit de un cilindru compactor, la Stulpicani.

Lucrătorii Poliției orașului Frasin au fost sesizați, joi după-amiază, prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un angajat al S.C. Calcarul S.A. Pojorâta a murit strivit de un cilindru compactor, care a trecut peste acesta.

Tânărul de 19 ani este angajat de aproximativ 3 luni în cadrul societății respective ca muncitor necalificat cu atribuții de șofer și deservent utilaj.

Societatea în cauză desfășoară activități de modernizare a drumului județean DJ 177E, pe raza localității Slătioara, comuna Stulpicani.

În cursul zilei de joi, angajații societății efectuau lucrări de turnare a unui covor asfaltic pe banda dreapta de circulație, în sensul de mers către Codrii Seculari, bandă care era închisă circulației publice, prin indicatoare de presemnalizare și semaforizare corespunzătoare. Circulația vehiculelor se desfășura alternativ, pe un singur sens.

Tânărul de 19 ani era deservent pe un cilindru compactor de 4 tone și desfășura activități de compactare mecanizată a asfaltului proaspăt turnat. În jurul orei 14.40, în timp ce efectua activitățile specifice de compactare a asfaltului, acesta a alunecat de pe utilaj, fiind prins și strivit de cilindrul compactor din față.

La sosirea echipajului SMURD, Nicolae David L. nu prezenta semne vitale, constatându-se astfel decesul.

Având în vedere că decesul tânărului s-a produs ca urmare a leziunilor suferite în cadrul unui accident de muncă, a fost informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, pentru efectuarea de cercetări.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Exit mobile version