duminică, aprilie 18, 2021
Acasă Eveniment Un tânăr din Fălticeni a fost arestat după ce s-a dat drept polițist și tâlhărit o persoană în propria casă

Un tânăr din Fălticeni a fost arestat după ce s-a dat drept polițist și tâlhărit o persoană în propria casă

Un tânăr din Fălticeni a fost arestat după ce s-a dat drept polițist și tâlhărit o persoană în propria casă.

Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată de către un tânăr de 22 ani, localnic, despre faptul că în noaptea de 21 spre 22 februarie, în jurul orelor 04.30, a fost tâlhărit de o persoană necunoscută.

Oamenii legii au stabilit că, în noaptea respectivă, în jurul orelor 24.00, persoana vătămată s-a întâlnit cu doi amici și au consumat împreună alcool la locuința acesteia, până în jurul orelor 04.00.

La orele 04.20 – 04.30, la locuința bărbatului a venit un tânăr care s-a recomandat a fi lucrător de poliție și i-a solicitat acestuia să se întindă pe podea, cu fața în jos, lucru pe care l-a făcut. Individul respectiv s-a așezat peste victimă, timp în care i-a sustras un telefon mobil marca Samsung.

După ce autorul a luat telefonul, agresorul a părăsit locuința fiind însoțit și de amicii victimei.

Din activitățile informativ operative desfășurate s-a stabilit că autorul faptei este un tânăr de 20 ani, tot din localitate.

S-a solicitat sprijinul patrulei de siguranță publică din cadrul BOP Fălticeni care a procedat la căutarea autorului. Agenții de siguranță publică s-au deplasat la locuința agresorului unde a fost găsită concubina acestuia, care a declarat că tânărul nu este la domiciliu, dar le-a predat lucrătorilor de poliție telefonul marca Samsung care a fost adus acasă de concubinul său.

Din audierile efectuate până în prezent rezultă că tânărul de 20 de ani ar fi fost chemat la locuința persoanei vătămate de unul dintre prietenii de pahar.

La data de 23 februarie s-a dispus continuarea urmăririi penale față de tânărul de 20 ani, pentru comiterea infracțiunii de „tâlhărie calificată”, și față de bărbatul care l-a chemat în locuința victimei pentru comiterea infracțiunii de „ complicitate la tâlhărie calificată”.

La data de 23 februarie s-a dispus reținerea pentru o durată de 24 de ore a falsului polițist. Acesta a fost depus în CRAP Suceava și în cursul zilei de 24 februarie a fost prezentat la Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a individului pentru 30 zile.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri