Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava s-a redeschis

AcasăEvenimentUnitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava s-a redeschis

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava s-a redeschis în cursul dimineții de vineri după o decontaminare completă, sub coordonarea unei echipe condusă de Prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator şef UPU-SMURD Iaşi .

În acest moment Unitatea de Primiri Urgențe lucrează independent față de spital. Aici vor fi preluate și diagnosticate toate cazurile non-covid. Ulterior, pacienții vor fi dirijați către celelalte spitale precum cele de la Rădăuți sau Fălticeni, iar cazurile grave vor fi trimise la Iași.

„Echipa pe care am conturat-o este construită pe nucleul de la UPU Smurd Iaşi. Sunt 8 medici și 8 asistenți prin rotație, care asigură garda la Suceava.

A trebuit să găsim și resurse locale, resurse care să nu fie din spitalul Suceava, nici din UPU Suceava și am găsit. Am avut ca principal colaborator Inspectoratul pentru Situații de Urgență care a asigurat și partea de decontaminare finală a spațiului și a tuturor echipamentelor medicale, astfel încât, toți cei care lucrează acolo și calcă pragul în calitate de pacient să aibă siguranța că nu este niciun risc biologic” a transmis Diana Cimpoeșu pentru Radio Iași.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite