Urmărire în trafic cu focuri de armă după un tânăr din Straja VIDEO

AcasăEvenimentUrmărire în trafic cu focuri de armă după un tânăr din Straja...

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Straja, a fost urmărit în trafic de polițiști pe o distanță de peste zece kilometri. Oamenii legii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical, somându-l pe șofer să oprească. În timpul urmăririi, acesta a intrat cu mașina într-o turmă de oi.

UP DATE:

Ulterior, în timpul efectuării cercetărilor, la ora 14.19, bărbatul de 29 de ani a sesizat prin SNUAU 112 că i-ar fi fost sustras anterior autoturismul implicat în eveniment, fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt în scop de folosință”.

Sâmbătă dimineață, o patrulă de poliție a vrut să oprească, la ieșire din localitatea Marginea, un autoturism marca Audi. Conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

Acesta a fost urmărit pe o distanță de aproximativ zece kilometri, între localitățile Marginea și Solca. Pe timpul urmăririi polițiștii au tras cinci focuri de armă în plan vertical, somându-l să oprească. Acesta și-a continuat în viteză deplasarea și pe raza localității Solca a intrat cu mașina în mai multe oi care se aflau pe carosabil. Imediat după incident, tânărul din Straja a coborât și a luat-o la fugă, abandonând autoturismul.

S-a constatat faptul că în interiorul autoturismului se aflau mai multe colete conținând pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, autoturismul fiind transportat la sediul Poliției mun. Rădăuți. Aici s-a procedat la inventariere, fiind identificate 7060 de pachete țigări (respectiv 141.200 bucăți țigarete), fără banderole fiscale, în valoare de aproximativ 85.000 lei.

„Ulterior, în timpul căutărilor, pe traseul parcurs de persoana urmărită, a fost identificat un telefon mobil și un portofel conținând actul de identitate, permisul de conducere și mai multe documente pe numele unui bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat în comuna Straja, semnalmentele persoanei urmărite de lucrătorii de poliție corespunzând cu cele ale bărbatului din documente”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, polițiștii desfășoară mai multe activități de cercetare penală în vederea administrării și completării probatoriului, la finalizarea acestora, urmând a se dispune reunirea dosarului privind infracțiunea de „contrabandă” cu dosarul privind infracțiunea de „furt în scop de folosință”, prin extinderea urmăririi penale și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „inducere în eroare a organelor judiciare”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite