Urmărire în trafic după șoferul unui microbuz care nu a oprit la semnalele polițiștilor

AcasăEvenimentUrmărire în trafic după șoferul unui microbuz care nu a oprit la...

Urmărire în trafic după șoferul unui microbuz care nu a oprit la semnalele polițiștilor

Duminică după-amiază, în jurul orei 17.00, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați prin intermediul S.N.U.A.U. 112 de către un șofer că a avut loc o altercație în trafic, pe raza localității Bilca.

Avînd în vedere cele sesizate, lucrătorii de poliție au procedat la efectuarea de verificări pe DJ 178C de pe raza comunei Bilca, ocazie cu care, au identificat în trafic o autoutilitară, ce se deplasa pe direcția orașul Vicovu de Sus – comuna Frătăuții Noi.

S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire, acustice și luminoase, însă conducătorul auto nu s-a conformat, a mărit viteza, continuându-și deplasarea.

Acesta a circulat haotic și a încercat să scape de autospeciala de poliție care se afla în spatele său. După aproximativ 800 metri de urmărire pe DJ 178 C, de pe raza comunei Bilca, în dreptul bisericii creștin-ortodoxe, s-a reușit blocarea în trafic a autoutilitarei.

S-a procedat la extragerea forțată a conducătorului auto din autoutilitară și întrucât se manifesta agresiv, acesta a fost imobilizat.

Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 32 ani, din comuna Bilca. Acesta deține permis de conducere valabil, iar autoutilitara pe care o conducea avea toate documentele valabile.

Conducătorul autoutilitarei a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, iar la Spitalul Municipal Rădăuți a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitatea a alcoolemiei, în prezența cadrelor medicale.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. În cauză urmează se efectuează cercetări cu privire la infracțiunea de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite