Urmărire în trafic după un individ care a urcat fără permis la volan, la Volovăț

AcasăEvenimentUrmărire în trafic după un individ care a urcat fără permis la...

Urmărire în trafic după un individ care a urcat fără permis la volan și nu a oprit la semnalul polițiștilor.

Sâmbătă după-amiază, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Volovăţ, a efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele acustice şi luminoase din dotarea autospecialei de poliție, unei autoutilitare care se deplasa pe DJ 209K Volovăţ din comuna Volovăţ, judeţul Suceava, având direcţia de deplasare dinspre centrul comunei Volovăţ către zona denumită popular „Lupăşteni”.

Conducătorul autoutilitarei a mărit viteza de deplasare şi a refuzat să oprească la semnalele de oprire efectuate, continuându-şi deplasarea către comuna Burla, iar la un moment dat a virat spre un cartier din comuna Volovăţ, după care a oprit maşina pe partea dreaptă a drumului.

Şoferul a coborât din autoutilitară şi a încercat să pătrundă într-o curte, fiind însă prins, imobilizat şi condus la autospeciala de poliţie în vederea legitimării şi stabilirii situaţiei de fapt.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 30 ani din comuna Burla, acesta aflându-se singur în autoutilitară.

Șoferul a fost condus la sediul poliției, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a bărbatului de 30 de ani, rezultatul fiind negativ.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, pentru neoprirea la semnalul regulamentar efectuat de către lucrătorii de poliție.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite