vineri, mai 20, 2022
26.3 C
Suceava
AcasăEvenimentUrmărire în trafic după un șofer care a depășit autospeciala de poliție...

Urmărire în trafic după un șofer care a depășit autospeciala de poliție pe linie continuă

Urmărire în trafic după un șofer care a depășit autospeciala de poliție pe linie continuă. Individul a fost lăsat fără permis și sancționat contravențional.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava – IPJ Suceava, în timp ce aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, sâmbătă seară, pe Drumul Național 2, în afara localității Dărmănești, cu autospeciala de poliție dotată cu aparat radar, au fost depășiți în viteză de un autoturism în zona de acțiune a indicatorului depășire interzisă, cu încălcarea marcajului longitudinal simplu continuu.

Având în vedere manevra de depășire neregulamentară, prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, s-a încercat oprirea autoturismului, moment în care conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, încercând să se sustragă controlului.

Autoturismul a fost urmărit pe Drumul Național 2, direcția către municipiul Suceava, cu semnalele acustice și luminoase, însă conducătorul auto a refuzat în repetate rânduri să respecte indicațiile și dispozițiile polițiștilor în vederea opririi și supunerii controlului, cel în cauză continuându-și deplasarea.

Conducătorul autoturismului s-a deplasat atât în interiorul localității Pătrăuți cât și în afara municipiului Suceava cu o viteză de 135 km/h, pe un sector de drum în care limita de viteză era de 70 km/h.

La intersecția dintre Drumul Național 2 cu Varianta Ocolitoare 2P a municipiului Suceava s-a reușit blocarea autoturismului, acesta fiind forțat să oprească pe partea dreaptă, în afara părții carosabile.

La volanul autoturismului a fost legitimat conducătorul auto în vârstă de 53 ani, cu domiciliul în municipiul Suceava.

Având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică, i-a fost solicitat să sufle în aparatul etilotest din dotarea Serviciului Rutier Suceava, însă acesta nu a respectat indicațiile agenților de poliție și după mai multe încercări, în care aparatul a dat eroare, a declarat că nu dorește să mai sufle în aparatul etilotest însă dorește să fie condus Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”, Suceava, secţia U.P.U., în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Având în vedere acest lucru șoferul a fost condus la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”, Suceava, secţia U.P.U., unde, i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 725 lei, întrucât a efectuat manevra de depășire neregulamentară, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea permisului de conducere.

Totodată, cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor cu amendă în cuantum de 1.450 lei, întrucât a fost filmat și înregistrat de aparatul radar, montat pe autospeciala de poliție circulând cu viteza de 135 km/h pe un sector de drum cu limitare de 70 km./h și cu amendă în valoare de 725 lei întrucât nu a respectat indicațiile și dispozițiile polițistului rutier.

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: