Urmărire în trafic după un șofer care nu a oprit la semnalele polițiștilor. Au fost trase patru focuri de armă FOTO-VIDEO

AcasăEvenimentUrmărire în trafic după un șofer care nu a oprit la semnalele...

Urmărire în trafic după un șofer care nu a oprit la semnalele polițiștilor. Au fost trase patru focuri de armă

La data de 18 mai, în jurul orei 10.20, polițiștii echipajului de serviciu din cadrul SPR 4 Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare, au observat pe DC Gura Putnei de pe raza comunei Putna, circulând din sens opus, un autoturism de teren care nu avea montată plăcuță cu număr de înmatriculare.

Imediat s-a efectuat semnal regulamentar de oprire cu punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, moment în care șoferul vehiculului de teren a încetinit și ulterior s-a pus în mișcare în marsarier, întorcând autoturismul cu mișcări bruște, inclusiv cu riscul tamponării intenționate a autospecialei de poliție.

Polițiștii au reușit să evite orice coliziune și au efectuat somațiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, ulterior executând două focuri de avertisment in plan vertical.

Cu toate acestea, șoferul autoturismului de teren nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare.

Dupa cca. 1,5 km de urmărire, în momentul în care s-a ieșit din zona locuită a localității Gura Putnei, polițiștii au execuat 4 focuri de armă asupra pneurilor vehiculului, unul dintre cauciucurile autoturismului urmărit fiind perforat.

În aceste condiții, vehiculul și-a mai putut continua deplasarea doar câteva sute de metri, intrând ulterior intr-un șanț și atingând ușor un gard al unui teren, fără a fi provocate avarii sau daune.

Imediat polițiștii s-au deplasat la habitaclul vehiculului, reușind extragerea șoferului în condiții de siguranță, cu utilizarea forței, acesta fiind încătușat și fiind scoasă cheia vehiculului din contact.

S-a stabilit identitatea șoferului (singur în vehicul, lucru observat vizual anterior și de polițiști), acesta fiind un bărbat de 34 de ani din satul Gura Putnei, com. Putna.

Bărbatul are permis de conducere valabil, însă autoturismul nu este înmatriculat și nu are ITP și RCA. Șoferul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, urmând a fi prelevate și probe bilogice la unitate medicală.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice aunui autovehicul neînmatriculat,urmând să fie îndeplinite și celelalte acte procedurale și să se dispună măsuri în consecință.
Totodată, sunt continuate verificările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului, inclusiv prin extinderea cercetărilor și cu privire la alte fapte de natură penală sau contravențională.

Polițiștii atrag încă o dată atenția supra responsabilității la volan atât în ceea ce privește componenta juridică de respectare a legislației rutiere în vigoare, cât și cu privire la responsabilitatea socială prin protejarea unor valori primordiale precum sănătatea și viața.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite