Urmărire în trafic după un șofer cu o alcoolemie de 1.38

AcasăEvenimentUrmărire în trafic după un șofer cu o alcoolemie de 1.38

Urmărire în trafic după un șofer cu o alcoolemie de 1.38 mg/l alcool pur în aerul expirat

La data de 22 februarie, în jurul orei 10.00, lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Zamostea, în timp ce desfășurau activități specifice de patrulare pe raza com. Zamostea, sat Zamostea, pe drumul județean DJ 291A, au observat un autoturism, care circula haotic și se îndrepta către DC36 E, de pe raza satului Zamostea.

Astfel, echipajul de poliție a pornit în urmărirea autoturismului respectiv și a reușit să îl oprească blocându-l în fața unui imobil din localitate.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 56 ani, cu domiciliul în orașul Siret, județul Suceava, dar locuiește fără forme legale în sat Zamostea.

Întrucât emana halenă alcoolică și avea un comportament specific unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul Boli Cronice Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite