Urmărire în trafic după un tânăr care nu a oprit la semnalele polițiștilor. Acesta s-a ales cu amenzi în valoare de aproape 3.500 de lei și cu dosar penal

AcasăEvenimentUrmărire în trafic după un tânăr care nu a oprit la semnalele...

Urmărire în trafic după un tânăr care nu a oprit la semnalele polițiștilor. Acesta s-a ales cu amenzi în valoare de aproape 3.500 de lei și cu dosar penal

La data de 25 ianuarie, în jurul orei 17.00, poliţiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce desfășurau activități de patrulare pe DN 17 în localitatea Frasin, cu autospeciala pe care este montat aparatul radar, au observat că din sens opus circulă un autoturism cu viteza de 127 km/h (+77 km/h).

S-a procedat la efectuarea semnalelor semnalelor acustice și luminoase pentru oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea vehiculului respectiv, reușind oprirea acestuia la ieșirea din orașul Frasin.

La volan a fost identificat un tânăr de 23 ani din orașul Darabani, județul Botoșani, care a prezentat pentru control cartea de identitate precum și documentele autoturismului.

La verificarea în baza de date s-a stabilit faptul că tânărul a fost posesor al permisului de conducere, care a fost însă anulat printr-o sentință penală din anul 2022, iar autoturismul figurează cu măsura sechestrului.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest valoarea rezultată fiind negativă.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost anulată.

A fost întocmit procesul verbal de contravenție, pentru încălcarea prevederilor art. 102 alin. 4 lit a și 100 alin. 1 pct. 6 din OUG 195/2002, aplicându-se amenzi în valoare de aproape 3500 de lei.

De asemenea, vehiculul a fost imobilizat.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite