Bucovina MediaEvenimentVehicul imobilizat și dosar penal pentru conducere fără permis și sub...

Vehicul imobilizat și dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului

Vehicul imobilizat și dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului

La data de 06 octombrie, orele 23.45, polițiștii SPR. 2 Ipotești au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe raza localității Știrbăț, com. Udești, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul autoturismului implicat este sub influența băuturilor alcoolice.


Cu ocazia deplasării la fața locului, s-a stabilit că la data de 06.10.2023, în jurul orei 23.40, un bărbat a condus autoturismul pe DJ 208A din direcția Liteni spre Chilișeni, iar pe raza localității Știrbăț a pierdut controlul asupra volanului și a acroșat o autoutilitară parcată.


Cu ocazia verificării șoferului în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit că, acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.


Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la U.P.U. Suceava în vederea prelevării probelor biologice de sânge.


De asemenea, s-a constatat că autoturismul nu are încheiată o poliță de asigurare obligatorie RCA, motiv pentru care, s-a aplicat sancțiunea contravențională prev. de Legea 132/2017 și s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor și imobilizarea vehiculului.


S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiuniilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul penal, cercetările fiind continuate de polițiștii SPR. 2 Ipotești.

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

TOP CITITE

CITEȘTE ȘI