Vicoveancă înșelată cu peste 22.000 de euro de un fals general

Persoana necunoscută a abordat-o pe femeie pe reţelele de socializare şi i-a spus că este general în misiune în Orientul Mijlociu şi are nevoie de bani pentru a se întoarce în ţară.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați recent de către o femeie din orașul Vicovu de Sus, că a fost înșelată de către o persoană necunoscută utilizatoare a unei rețele de socializare.

Aceasta a pretins că este general în război pe front în Orientul Mijlociu, are nevoie de o sumă importantă de bani pentru a ajunge în România, urmând ulterior să-i restituie suma de bani.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, din luna iunie a anului 2022 până în prezent, femeie a luat legătura prin intermediul rețelei de socializare cu o persoană necunoscută care i-ar fi relatat persoanei vătămate că este general de război fiind în misiune de război și are nevoie urgentă de bani întrucât nu vrea să moară acolo, dorind să vină în România.

Persoana vătămată a acceptat să o ajute pe persoana necunoscută, din milă, de bună voie efectuând mai multe tranzacții de transfer numerar de la diferite sucursale din municipiul Rădăuți, către diverse conturi bancare pe care persoana necunoscută i le-a oferit.

În cele din urmă persoana vătămată i-a transferat persoanei necunoscute suma totală de 22.760 de Euro.

În urmă cu câteva zile, persoana vătămată a relatat cele întâmplate membrilor familiei sale, ocazie cu care aceasta și-a dat seama că a fost indusă în eroare.

Suma de bani pe care persoana vătămată i-a virat în diferite conturi erau bani primiți de la copiii săi.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „înșelăciune.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :