duminică, iunie 13, 2021
Acasă Administratie Vineri a fost inaugurat primul zbor direct operat de compania Ryanair de pe Aeroportul Suceava VIDEO

Vineri a fost inaugurat primul zbor direct operat de compania Ryanair de pe Aeroportul Suceava VIDEO

Vineri a fost inaugurat primul zbor direct operat de compania Ryanair de pe Aeroportul Suceava.

La eveniment au fost prezenți și președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședintele CJ, Niculai Barbă, dar și directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța.

“Din nou o surpriză plăcută pe Aeroportul “Ștefan cel Mare” de la Suceava. Mă bucur că am participat la mai multe surprize plăcute în ultimii ani. Zbura un avion la câteva zile spre București de la Suceava, nu cu mulți ani în urmă. A cincea companie mare este prezentă la Suceava, este vorba despre Ryanair, care are o flotă de 450 de aeronave. Prima cursă care vine din Italia, de la Treviso, a aterizat azi pe Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava. Este singurul aeroport din Regiunea Nord-Est care găzduiește și Ryanair, alături de Tarom, Wizz Air, Blue Air și Tui Fly care este aici. Asta înseamnă 11 destinații externe, 37 de zboruri pe săptămână. Aeroportul Suceava a prins viață consistentă. Mă bucur foarte mult și asta ne obligă să gândim o dezvoltare rapidă în continuare a aeroportului, fie că vorbim de terminalul doi și să ne gândim în continuare să ne extindem”, a declarat Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a precizat că, în primele cinci luni ale acestui an, din cauza situației pandemice, au fost procesați 40.000 de pasageri în condițiile care în aceeași perioadă a anului 2019 erau 140.000 de pasageri.

“Pandemia ne-a afectat serios, dar a afectat pe toată lumea. Se întrezăresc vremuri mai bune, iar astăzi este unul dintre exemplele care ne fac să gândim pozitiv. Bun venit aici acestei companii, alături de celelalte aici la Suceava și mă bucur că putem oferi sucevenilor să plece în mai multe direcții, să vină alții să ne viziteze, să avem legături să dezvoltăm turismul, să dezvoltăm activitatea economică. Eu sper în vremuri și mai bune pentru județul Suceava și lucrurile astea încep să se concretizeze”, a declarat Gheorghe Flutur.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri