Zece persoane urmărite la nivel internațional depistate de polițiștii suceveni doar în luna august

Stire din :

Zece persoane urmărite la nivel internațional depistate de polițiștii suceveni doar în luna august

Doar în luna august, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava au pus în executare 15 mandate și sentințe de arestare sau de executare a pedepsei.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au identificat zece persoane urmărite în temeiul legii la nivel internațional.

În aceeași perioadă, polițiștii judiciariști au gestionat și soluționat 39 de sesizări de dispariții de persoane, în 26 dintre situații fiind vorba despre dispariții de minori.

Astfel, la data de 10 august, în urma activităților investigativ – operative desfășurate de polițiștii SIC Suceava – Urmăriri, a fost depistat pe raza comunei Păltinoasa, sat Capu Codrului, un bărbat urmărit la nivel internațional.

Acesta figura urmărit la solicitarea I.P.J. Brăila, în baza a două mandate europene de arestare, emise de autoritățile din Italia, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de exploatarea prostituției, vătămare corporală și tăinuire.

Ulterior, a fost prezentat în fața procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reținerea, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

De asemenea, la data de 21 august, în urma exploatării unor informații obținute de polițiștii SIC – Urmăriri, cu sprijinul polițiștilor Postului de poliție Baia, a fost localizat și identificat pe raza comunei Baia, județul Suceava un alt bărbat urmărit la nivel internațional.

Acesta figura urmărit internațional, iar pe numele său autoritățile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de „participare la o grupare infracțională” și „jaf organizat sau jaf armat” confom Codului penal austriac.

Bărbatul a fost încătușat și prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reținerea, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :