Zece tineri au rămas blocați pe munte din cauza unei furtuni. Jandarmii au intervenit pentru salvarea acestora

AcasăEvenimentZece tineri au rămas blocați pe munte din cauza unei furtuni. Jandarmii...

Zece tineri au rămas blocați pe munte din cauza unei furtuni puternice. Jandarmii, un salvamontist și un pădurar au intervenit pentru salvarea acestora.

Un tânăr în vârstă de 17 de ani a sesizat, miercuri după-amiază, printr-un apel la SNUAU 112, faptul că, grupul de persoane în care se află, a fost surprins de o furtună puternică și a rămas blocat în partea superioară a pârtiei Rarău.

Acestea a relatat faptul că cele zece persoane, cu vârste de 16-17 ani, din municipiul Vaslui, au plecat de la Cabana Rarău spre locul în care erau cazate, o pensiune situată pe drumul Izvorul Alb. Tinerii au fost surprinși de o furtună și pentru că nu și-au putut continua deplasarea, s-au adăpostit în zona împădurită.

O echipă de jandarmi din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc, un lucrător al Serviciului Salvamont și un pădurar au ajuns în mai puțin de o oră la locul indicat. Turiștii nu prezentau probleme de sănătate și nu au solicitat îngrijiri medicale.

După ce au primit haine uscate aduse de jandarmi, tinerii au fost transportați la locul de cazare.

Jandarmii din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc împreună cu patru salvamontiști au intervenit și în seara zilei de marți, când printr-un apel prin SNUAU 112, un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din municipiul București, a sesizat faptul că s-a rătăcit în pădurea din apropierea Schitului Sihăstria Rarău.

În lipsa detaliilor pentru orientare, nu şi-a putut continua deplasarea, fiind nevoit să solicite sprijinul autorităţilor.

Echipele de intervenție au comunicat cu bărbatul prin intermediul telefonului mobil, reuşind să-l găsească după aproximativ o oră și jumătate într-o zonă împădurită aflată între Izvorul Alb și Valea Seacă.

Deși era în stare de epuizare fizică, acesta nu a solicitat îngrijiri medicale, fiind condus de jandarmi la locația de cazare.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite