duminică, mai 9, 2021
Acasă Eveniment Zeci de voluntari, polițiști, jandarmi și pompieri au căutat un copil de cinci ani care a dispărut din curtea casei

Zeci de voluntari, polițiști, jandarmi și pompieri au căutat un copil de cinci ani care a dispărut din curtea casei

Zeci de voluntari, polițiști, jandarmi și pompieri au căutat un copil de cinci ani care a dispărut din curtea casei.

Patrula de poliție din cadrul SPR 5 Dărmănești a fost sesizată sâmbătă, în jurul orei 13.00, prin 112 de către o femeie, cu privire la faptul că fiul ei în vârstă de 5 ani, care suferă de autism, a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că, în jurul orei 12.45, minorul se afla în curtea locuinței împreună cu cei trei frați ai săi minori, iar la un moment dat a plecat pe poarta de acces, care era închisă, dar neasigurată.

Mama copilului împreună cu câteva rude au plecat în căutarea băiețelului timp de aproximativ 15 min, după care au apelat 112 sesizând incidentul.

Au fost constituite echipe de căutare formate din doi lucrători SPR 5 Dărmănești, doi lucrători Poliția Municipiului Suceava, doi lucrători Secția de Poliție Burdujeni, un echipaj din cadrul IJJ Suceava, un echipaj de pompieri din cadrul ISU Suceava și aproximativ 50 voluntari (rude și vecini de-ai familiei) care au efectuat verificări în proximitatea locuinței minorului.

La ora 14.45, echipejele l-au identificat pe băiețel, la o distanță de aproximativ un kilometru față de casă, în proximitatea gardului împrejmuitor al unei ferme din cartierul Ițcani, municipiul Suceava, având direcția de deplasare către locuința bunicilor săi din cartierul Ițcani.

Minorul a fost consultat de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Suceava care nu a constatat leziuni ori alte traume fizice ale minorului, părinții refuzând transportarea acestuia la spital.

În acest caz a fost informată și Direcția pentru Protecția Copilului Suceava.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri