Zona de carantină din jurul Sucevei monitorizată cu ajutorul dronelor. 15 persoane amendate pentru că făceau grătar în toiul nopții

AcasăEvenimentZona de carantină din jurul Sucevei monitorizată cu ajutorul dronelor. 15 persoane...

După ce săptămâna trecută 21 de persoane au plecat ilegal din localitatea Pătrăuți, fugind peste câmpuri într-o localitațe limitrofă, de unde cu ajutorul a doua microbuze au ajuns pe aeroportul din Cluj, Ministrul Afacerilor Interne a ordonat suplimentarea forțelor și mijloacelor care monitorizează zonele aflate în carantină.

Un număr de 16 persoane au fost prinse în noaptea de joi spre vineri în timp ce se aflau la un grătar pe un câmp de lângă Pătrăuți, localitate aflată în carantină. Grupul a fost observat cu ajutorul unei drone dotată cu o cameră de termoviziune.

Video acțiune Pătrăuți.

În decursul săptămânii trecute, în urma verificărilor efectuate de Ministerul Afacerilor Interne cu privire la deplasarea unor cetățeni din zona carantinată aflată in județul Suceava către județul Cluj, a rezultat că 21 dintre aceștia au plecat ilegal din localitatea Pătrăuți.Pentru a evita filtrele instituite pe drumurile pubice, au traversat zona agricolă către o localitate limitrofă, neaflată în carantină, loc în care au fost așteptați de două microbuze care i-au transportat spre locul de îmbarcare într-un autocar cu destinația spre aeroportul din Cluj. În urma cercetărilor efectuate, s-au aplicat sancțiuni și s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, precum și încălcarea prevederilor Ordonanței Militare Nr.6 referitoare la restricțiile stabilite pe timpul stării de urgență.Pentru a evita repetarea acestor fapte, Ministrul Afacerilor Interne a ordonat suplimentarea forțelor și mijloacelor care monitorizează zonele aflate în carantină, fiind mobilizate efective ale Brigăzii Speciale de Intervenție de la nivel central care are în dotare inclusiv mijloace tehnice de supraveghere aeriană.Astfel, în cursul nopții de joi spre vineri ( în jurul orei 01:00) au fost depistate în extravilanul comunei Pătrăuți, din județul Suceava 16 persoane care au încălcat interdicțiile de deplasare din zona carantinată. 15 dintre acestea au fost sancționate cu amenzi, în valoare totală de 30.000 de lei pentru părăsirea zonei de carantină și încălcarea restricțiilor de circulație, iar a 16-a persoană, un minor, în vârstă de 15 ani, a fost avertizată verbal.Reamintim că suntem la datorie și în această perioadă și că vom veghea la respectarea legii și a prevederilor Ordonanțelor Militare cu privire la oprirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.Recomandăm tuturor românilor să rămână în case pentru a-i proteja pe cei dragi.Asigurăm pe toți cetățenii din zonele carantinate că le protejăm sănătatea și nu vom tolera nicio abatere.Suntem în slujba dumneavoastră! Sărbători cu bine și multă sănătate, tuturor!

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Vineri, 17 aprilie 2020

15 dintre acestea au fost sancționate cu amenzi, în valoare totală de 30.000 de lei pentru părăsirea zonei de carantină și încălcarea restricțiilor de circulație, iar a 16-a persoană, un minor, în vârstă de 15 ani, a fost avertizată verbal.

„Reamintim că suntem la datorie și în această perioadă și că vom veghea la respectarea legii și a prevederilor Ordonanțelor Militare cu privire la oprirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Recomandăm tuturor românilor să rămână în case pentru a-i proteja pe cei dragi.

Asigurăm pe toți cetățenii din zonele carantinate că le protejăm sănătatea și nu vom tolera nicio abatere.

Suntem în slujba dumneavoastră!
Sărbători cu bine și multă sănătate, tuturor!” a transmis Ministerul Afacerilor Interne pe pagina sa de facebook.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite