Gheorghe Flutur: „Schimbarea la față a județului Suceava înseamnă și renovarea și recondiționarea unor clădiri de patrimoniu extrem de reprezentative pentru județul Suceava și pentru Bucovina” FOTO

StiriAdministratieGheorghe Flutur: "Schimbarea la față a județului Suceava înseamnă și renovarea și...

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că schimbarea la față a județului Suceava înseamnă și renovarea și recondiționarea unor clădiri de patrimoniu extrem de reprezentative pentru județ și pentru Bucovina.

Acesta a precizat că a avut șansa și bucuria să participe că șef al administrației județene la acesta schimbare la față.

„Aș vrea să trec în revistă câteva din obiectivele cu mare valoare simbolică modernizate, cu implicarea administrațiilor publice locale, în cea mai mare parte în mandatele mele de președinte al Consiliului Județean. Consolidată printr-un proiect european, Cetatea de Scaun a Sucevei a devenit o atracție extrem de importantă pentru Bucovina și pentru toată zona Moldovei. În această perioadă Muzeul de Istorie a Bucovinei a devenit Muzeul Național al Bucovinei. Palatul Administrativ al județului Suceava este în curs de consolidare. Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost modernizat recent pe bani europeni. Spitalul Județean Suceava, devenit recent spital clinic, s-a transformat, după ce a trecut în subordinea CJ Suceava, într-unul din cele mai moderne spitale din zona Moldovei.

La acestea aș dori să adaug edificii emblematice: Muzeul „Ion Irimescu” de la Fălticeni a fost consolidat în vremea primarului Vasile Tofan. Vechiul Palat Comunal și Muzeul Lemnului, ambele din Câmpulung au fost consolidare cu grija primarului Mihăiță Negură. Patrulaterul din centrul Rădăuțiului a fost renovat parțial și consolidat prin grija primarului Bogdan Loghin. Primăria Gura Humorului a fost renovată de primarul Marius Ursaciuc.

Primăria Vatra Dornei, cu o valoare arhitecturală deosebită, a fost renovată prin grija primarului Ilie Boncheș. Nu în ultimul rând, perla stațiunii turistice Vatra Dornei, Cazinoul Băilor a fost salvat și renovat recent prin grija Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, sprijinită de CJ Suceava. La inaugurarea Cazinoului, CJ Suceava, prin intermediul Muzeului Național al Bucovinei, a pregătit o expoziție despre istoria Bucovinei. Cei interesați vor putea, începând cu 28 noiembrie 2023, să vadă imagini și documente, care vorbesc despre patrimoniul si zestrea excepțională ale acestui ținut.

De altfel, de Ziua Bucovinei Arhiepiscopia Bucovinei și Rădăuților, împreună cu CJ Suceava au invitat la ședința solemnă circa 250 de personalități din județul Suceava pentru a marca acest eveniment. Am dorit să trec în revistă acum, în pragul sărbătorii Zilei Bucovinei, o parte din edificiile care încântă ochiul, care merită vizitate și care au devenit blazon al județului Suceava. Ar fi multe alte obiective care merită enumerate. Alături de investițiile în drumuri, în utilități și în servicii de calitate, acestea au făcut că acest colț de țară să fie recunoscut ca una dintre cele mai atrăgătoare zone turistice din România. Despre bisericile și mănăstirile monument istoric, care întregesc adevărată valoarea a Bucovinei, merită vorbit într-un capitol separat”, a declarat Gheorghe Flutur.

Facebook Comments

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

TOP CITITE

CITEȘTE ȘI