Proiectul pentru realizarea a 193 km de piste pentru biciclete în județul Suceava a fost aprobat la finanțare

StiriAdministratieProiectul pentru realizarea a 193 km de piste pentru biciclete în județul...

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat sâmbătă că instituția pe care o conduce este lider al unui proiect de cicloturism în asociere cu CJ Bistrița-Năsăud și CJ Mureș. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat la finanțare acest proiect.

Este vorba despre un traseu de pistă de bicicletă organizat pe teritoriul a trei județe, Suceava, Bistrița-Năsăud și Mureș cu o valoare totală de 40,7 milioane de euro fără TVA.

De precizat că din lungimea totală de 494 de km a proiectului, pe teritoriul județului Suceava sunt 193 de km, valoarea aferentă fiind de 15,9 milioane euro.

În cadrul acestui proiect va fi o asociere pe teritoriul județului Suceava cu 20 de primării și anume Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Putna, Sucevița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Moldovița, Sadova, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Pojorâta, Ciocănești, Iacobeni, Vatra Dornei, Dorna Arini, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei și Coșna.

De remarcat faptul că majoritatea sunt stațiuni turistice, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Sucevița fiind stațiuni turistice de interes național.

Acest proiect presupune construirea de piste de biciclete cu o lățime de 1,5 m iar cheltuielile eligibile se referă la lucrări de terasare și reabilitare teren, lucrări de asfaltare sau pietruire, după caz, cheltuieli cu asistența tehnică și proiectare, marcaje și indicatoare de traseu, alte cheltuieli de investiții și organizare de șantier.

Traseul pornește din frontiera cu Ucraina, de la Brodina, apoi Vicovu de Sus și urmărește o serie de rute cultural-turistice printre care se află mănăstirile Putna, Sucevița, Moldovița, localități incluse în rutele gastronomice (Fundu Moldovei – Ținutul Huțulilor), localități cu produse tradiționale din Bucovina (Câmpulung Moldovenesc), gospodării tradiționale (Brodina și Ciocănești) , stații de cale ferată (Putna, Câmpulung Moldovenesc, Mestecăniș, Vatra Dornei și Poiana Stampei).

„Vom încuraja acesta formă de turism mai ales că se suprapune în procent de 71% pe Via Transilvanica, adică 136,3 km. În felul acesta creăm încă o pârghie de dezvoltare a turismului, în special pe zona montană, unde suntem convinși că vor apărea noi unități de cazare și servicii de turism specific”, a transmis Gheorghe Flutur.

Facebook Comments

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

TOP CITITE

CITEȘTE ȘI